PASTI PUTRA PERMAI (3P) TERUS CEMERLANG.... JUARA SAJAK PEREMPUAN ALAMRIA PASTI KEBANGSAAN 2013, NAIB JUARA KALAM JAMAIE ALAMRIA PASTI KEBANGSAAN 2013, JUARA SAJAK PEREMPUAN, JUARA KALAM JAMAIE ALAMRIA PASTI SELANGOR 2013, JUARA KESELURUHAN ALAMRIA PASTI PUCHONG 2013, NAIB JUARA BOLAJARING PESTA SUKAN NEGERI SELANGOR 2013, JUARA BOLAJARING, JUARA BOLASEPAK PESTA SUKAN PASTI NEGERI SELANGOR 2013!!!

Ahad, 5 September 2010

MAJLIS PENYAMPAIAN DUIT RAYA 3P

Hari Jumaat, 3 September 2010, merupakan hari terakhir persekolahan sebelum cuti dua minggu sempena cuti penggal persekolahan dan ditambah lagi dengan cuti Hari Raya.  Anak-anak 3P tak sabar nak bercuti.  Pada paginya selepas amali solat, mereka sama-sama membuat sampul duit raya dengan diselia oleh para guru 3P.

Tapi hari Jumaat kali ini agak istimewa sedikit, sebab mereka tidak boleh balik awal.  Ada majlis ringkas penyampaian duit raya juga 'kerja rumah'.  Raya-raya jugak, pelajaran jangan dilupa.  3 minggu lepas cuti raya adalah minggu peperiksaan akhir tahun.  Tak lama lagi tu..

Pengurus 3P, Puan Hasnah, mengambil kesempatan dalam majlis itu untuk menyampaikan pesanan mengenai adab-adab menyambut Hari Raya - memohon maaf dari kedua orang tua, ziarah-menziarahi sanak-saudara, hormat orang yang lebih tua, tidak membazir, tidak menghabiskan masa menonton TV dan sebagainya.

Beberapa gambar yang sempat diambil semasa majlis tersebut:
Puan Hasnah menyampaikan pesanan Hari Raya kepada warga cilik 3P
Ada yang mendengar, ada juga yang sempat bermain... benang pun boleh jadi mainan
Guru kanan 3P, Puan Hanum, menerima sedikit duit raya dari wakil pengurusan, Puan Hasnah
Janganlah terperanjat pula Cikgu As...

Bersama Cikgu Jam
Tenaga pengajar terbaru 3P, Cikgu Ita
Melentur buluh biar dari rebungnya.  Pelajar-pelajar digalakkan belajar berpuasa
di Ramadhan ini. Zarif, pelajar 6 tahun, menerima
duit raya istimewa dari Puan Hasnah
Aqil Danish yang pendiam ini pun puasa juga...
Faiz, hyper jugak, tapi tetap puasa
Kak Long Fasha letih saja. Almaklum.. puasa
Nursha, 5 tahun, pun puasa
Warga kerja 3P, apa lagi, posing sakan dengan duit raya masing-masing.. ehem

Akhir kalam, pihak pengurusan dan seluruh warga kerja 3P mengucapkan Selamat Menyambut Aidil Fitri, Maaf Zahir dan Batin, Selamat Bercuti dan Berhati-hati di Jalanraya kepada semua ibubapa, muslimin muslimat diluar sana.  Moga Ramadhan tahun ini telah menjadikan kita insan yang lebih baik semasa Hari Raya dan hari-hari yang mendatang, Amin.
Tiada ulasan:

Catat Ulasan