PASTI PUTRA PERMAI (3P) TERUS CEMERLANG.... JUARA SAJAK PEREMPUAN ALAMRIA PASTI KEBANGSAAN 2013, NAIB JUARA KALAM JAMAIE ALAMRIA PASTI KEBANGSAAN 2013, JUARA SAJAK PEREMPUAN, JUARA KALAM JAMAIE ALAMRIA PASTI SELANGOR 2013, JUARA KESELURUHAN ALAMRIA PASTI PUCHONG 2013, NAIB JUARA BOLAJARING PESTA SUKAN NEGERI SELANGOR 2013, JUARA BOLAJARING, JUARA BOLASEPAK PESTA SUKAN PASTI NEGERI SELANGOR 2013!!!

Ahad, 26 September 2010

SAMBUTAN MAJLIS AIDIL FITRI ANAK-ANAK 3P

Pada pagi Jumaat, 24 September 2010, suasana meriah di 3P diwarnai oleh pelajar-pelajar yang berpakaian raya, lelaki berbaju melayu sementara perempuan berbaju kurung atau jubah  pelbagai warna dan gaya ditambah lagi dengan juadah kuih muih raya yang pelbagai.  Guru-guru 3P juga tidak mahu ketinggalan menggayakan baju raya masing-masing.

Awal pagi lagi pelajar-pelajar telah sampai dengan berbaju raya untuk Majlis Aidil Fitri Anak-anak 3P.  Hari sebelum itu kebanyakan mereka telah mewar-warkan baju apa yang dipakai mereka pada Jumaat itu. Seorang dua yang terlupa memakai baju raya pun, alhamdulillah, akhirnya dihantarkan oleh ibubapa mereka baju melayu masing-masing.

Di majlis tersebut juga pelajar-pelajar yang menyambut ulangtahun hari lahir pada bulan Ogos dan September turut diraikan. Kali ini sambutan bersama, almaklum, bulan Ogos jatuh pada bulan Ramadhan, bulan puasa - tiada sambutan ulangtahun harilahir.

Insyaallah, Majlis Rumah Terbuka 3P dan PAS Cawangan Putra Permai akan berlangsung pada hari Sabtu, 2 Oktober 2010.  Semua dijemput hadir.

Ikuti gambar-gambar yang sempat diambil pada majlis tersebut:
Selepas Amali Solat, semua jamaah saling bersalaman dan bermaafan
Puan Hasnah yang baru tiba dikerumuni warga kecil 3P

 
Warga riang 3P

Gambar-gambar 'Pakaian Sedondon 3P'
Azib (4thn) dan Sarah (3thn)
Hasbi (5thn) dan adik Haddad (4thn) berbaju melayu Johor hijau pucuk pisang
Faris (5thn) dan adik Fatih (3 thn) berbaju melayu Johor juga
Danial (6thn) dan adik Muhammad (5thn)
  
 Antara juadah kuih dan biskut raya yang dihidangkan

 Warga 3P menjamu selera
 
Cikgu Hanum bersama Siti yang menyambut ulangtahun harilahir kelima pada bulan Sept

Aug & Sept birthday boys dan girls..
Majlis diakhiri dengan bacaan ikrar dan doa diketuai oleh adik Muhammad


Tiada ulasan:

Catat Ulasan