PASTI PUTRA PERMAI (3P) TERUS CEMERLANG.... JUARA SAJAK PEREMPUAN ALAMRIA PASTI KEBANGSAAN 2013, NAIB JUARA KALAM JAMAIE ALAMRIA PASTI KEBANGSAAN 2013, JUARA SAJAK PEREMPUAN, JUARA KALAM JAMAIE ALAMRIA PASTI SELANGOR 2013, JUARA KESELURUHAN ALAMRIA PASTI PUCHONG 2013, NAIB JUARA BOLAJARING PESTA SUKAN NEGERI SELANGOR 2013, JUARA BOLAJARING, JUARA BOLASEPAK PESTA SUKAN PASTI NEGERI SELANGOR 2013!!!

Isnin, 23 Ogos 2010

MAJLIS BERBUKA PUASA 3P - 20 OGOS 2010

Lebih 150 orang membanjiri bangunan baru 3P sempena Majlis Berbuka Puasa 3P pada hari Jumaat 20 Ogos 2010.  Selepas Asar, beberapa orang AJK 3P bertungkus-lumus menyusun meja dan kerusi sebelum tetamu sampai.  2 khemah telah dipasang pada hari sebelumnya.

Seawal 6 petang, ibubapa dan anak-anak 3P telah mula sampai. Anak-anak 3P tak sabar nak melihat kawan-kawan membuat persembahan pada pukul 6.30 nanti.  Acara dimulakan pada pukul 6.35 petang dengan persembahan nasyid oleh pasukan nasyid 3P yang bakal menyertai Hari Bakat Pasti Kawasan Puchong dijadualkan pada 25 Sept 2010.  Seterusnya adik Nureen Nazifah menyampaikan pidato bertajuk Masa.  Sebelum Majlis Tahlil dan Doa Selamat dimulakan, adik Aisyah menunjukkan bakat dalam Hafazan.

Tepat pukul 7.00 petang Majlis Tahlil dan Doa Selamat diterajui oleh Ustaz Zamir diadakan.  Azan Maghrib dikumandangkan oleh adik Nurhakimi dan para tetamu berbuka puasa dengan buah kurma dan kuih-muih yang disediakan sebelum solat Maghrib berjamaah.  Seterusnya para tetamu menjamu selera dengan hidangan makan malam yang disediakan oleh Zakaria Catering, Sri Serdang.

Azan Isyak dikumandangkan oleh adik Baihagi.  Semasa solat Isyak, kanak-kanak dibawa ke bangunan lama 3P untuk program berasingan.  Tazkirah Ramadhan disampaikan oleh Ustaz Zamir sebelum solat terawih dan witir berjamaah.  Majlis tamat kira-kira pukul 10.30 malam.

Pihak pengurusan 3P mengucapkan ribuan terima kasih atas kehadiran keluarga pelajar 3P dan tetamu lain dan sumbangan yang diberikan untuk menjayakan program Berbuka Puasa dan mengisi dana pembangunan PASTI Selangor. Jazakallahukhairan kasiran... Kami juga memohon maaf di atas segala kekurangan dalam penganjuran majlis tersebut.

Ikuti beberapa gambar yang sempat diambil semasa Majlis Buka Puasa 3P:
MC petang itu adalah En Mohd Fauzi yang juga AJK 3P
Anggota nasyid 3P bersiap sedia untuk berjalan keluar

Persembahan nasyid dari anak-anak 3P
Antara tetamu yang hadir menonton persembahan anak-anak 3P
Adik Nureen Nazifah berpidato
Adik Aisyah - Hafazan surah-surah lazim

Majlis Tahlil & Doa Selamat - antara tetamu yang hadir

Tak sabar menanti waktu berbuka..
Menikmati hidangan berbuka puasa
Alamak.. kuih dah habis??
Sementara menunggu waktu Isyak, kaum ibu mencuba wangian yang dipromosi
Baihaqi mengumandangkan azan Isyak
Semasa berkemas, tenaga pengajar 3P sempat posing lagi...

Tiada ulasan:

Catat Ulasan