PASTI PUTRA PERMAI (3P) TERUS CEMERLANG.... JUARA SAJAK PEREMPUAN ALAMRIA PASTI KEBANGSAAN 2013, NAIB JUARA KALAM JAMAIE ALAMRIA PASTI KEBANGSAAN 2013, JUARA SAJAK PEREMPUAN, JUARA KALAM JAMAIE ALAMRIA PASTI SELANGOR 2013, JUARA KESELURUHAN ALAMRIA PASTI PUCHONG 2013, NAIB JUARA BOLAJARING PESTA SUKAN NEGERI SELANGOR 2013, JUARA BOLAJARING, JUARA BOLASEPAK PESTA SUKAN PASTI NEGERI SELANGOR 2013!!!

Khamis, 16 Disember 2010

SELAMAT MENYAMBUT ULANGTAHUN KEDUA 3P!

Pada hari Selasa,14 Disember 2010, genaplah 2 tahun PASTI Putra Permai (3P) beroperasi.

Penubuhan 3P ini terbit dari kerjasama beberapa orang ahli jemaah PCPP yang begitu menginginkan tarbiyyah Islam dimulakan diperingkat awal kanak-kanak di Taman Pinggiran Putra ini dan kawasan sekitarnya. Mereka bekerja keras untuk mengumpulkan dana, mengembeling tenaga, idea, apa jua jerit perih bagi merealisasikan penubuhan 3P.

Dari hanya menyewa sebuah rumah teres dua tingkat 'corner lot' di Jalan PP52 pada hujung 2008, kini 3P beroperasi di dua buah rumah teres dua tingkat 'corner lot.  Dari hanya 40 orang pelajar pada tahun 2009, insyaallah pada tahun hadapan, dijangkakan lebih kurang100 orang kanak-kanak dari usia 3 hingga 6 tahun akan menyertai tarbiyyah Islam di 3P.

Baik dari segi akademik, pencapaian kokurikulum 3P juga agak memberangsangkan pada tahun ini dengan menjadi juara bolasepak PASTI Kawasan Puchong dan tempat ketiga keseluruhan pada Hari Bakat PASTI Kawasan Puchong.

Insyaallah dengan kerjasama erat semua pihak dari peringkat pengurusan, guru-guru, ibubapa dan masyarakat sekeliling, 3P akan terus maju ke depan dalam semua aspek baik dari segi akademik, kokurikulum, perhubungan serta khidmat masyarakat dan seumpamanya.  Yang utama adalah untuk melahirkan Insan Soleh dari pentarbiyyahan Islam yang syumul di PASTI.

Akhir kalam, marilah kita sama-sama menghadiahkan Al-Fatihah buat dua orang yang begitu sentimental dalam penubuhan 3P yang telah kembali ke rahmatullah pada tahun ini, Allahyarham Pak Din dan Allahyarhamah Kak Noriah.  Moga roh mereka ditempatkan bersama orang-orang soleh. Amin....

Tiada ulasan:

Catat Ulasan