PASTI PUTRA PERMAI (3P) TERUS CEMERLANG.... JUARA SAJAK PEREMPUAN ALAMRIA PASTI KEBANGSAAN 2013, NAIB JUARA KALAM JAMAIE ALAMRIA PASTI KEBANGSAAN 2013, JUARA SAJAK PEREMPUAN, JUARA KALAM JAMAIE ALAMRIA PASTI SELANGOR 2013, JUARA KESELURUHAN ALAMRIA PASTI PUCHONG 2013, NAIB JUARA BOLAJARING PESTA SUKAN NEGERI SELANGOR 2013, JUARA BOLAJARING, JUARA BOLASEPAK PESTA SUKAN PASTI NEGERI SELANGOR 2013!!!

Sabtu, 10 Julai 2010

MAJLIS SOLAT HAJAT DAN BACAAN SURAH ALBAQARAH DI BANGUNAN BARU 3P

Pada 8 Julai 2010 3P menganjurkan Majlis Solat Hajat dan Bacaan Surah AlBaqarah sempena memasuki bangunan tambahan yang baru disewa oleh 3P.  Rumah teres hujung (corner lot) yang disewa oleh 3P ini terletak di belakang dapur bangunan 3P sekarang.

Majlis ini disertai oleh para ibubapa, AJK, guru-guru serta jiran-jiran 3P dan dimeriahkan oleh anak-anak cilik 3P. Tuan Syed Ahmad Thani, Naib Ketua Pemuda PAS Puchong merangkap Timbalan Pengerusi PASTI Puchong, turut meluangkan masa menyertai majlis ini.  Terima kasih Cikgu.

Imam pada malam itu adalah Ustaz Zamiruddin Omar, dari Lajnah Tarbiyyah PCPP.  Selesai solat Maghrib berjamaah, diadakan solat Hajat.

Jamaah kemudian dibahagikan kepada 7 kumpulan untuk upacara bacaan Surah AlBaqarah.  Sebelum solat Isyak, Ustaz Zamir sempat menyampaikan Tazkirah ringkas kepada para hadirin.

Usai Solat Isyak berjamaah, para hadirin menjamu selera dengan jamuan ringan yang disediakan.  Majlis ringkas tapi padat ini tamat pada pukul 9.45 malam.

Sekalung penghargaan kepada semua yang menjayakan majlis pada malam itu.
Luthfil & Aqil mempamerkan keletah mereka di hadapan jamaah wanita selepas solat Maghrib
Ustaz Zamir menyampaikan sedikit taklimat sebelum solat Hajat berjamaah
Bersiap sebelum membaca Surah AlBaqarah. Cikgu Hanum dan Jamnah sempat posing lagi.

Selesai membaca Surah AlBaqarah
 Anak-anak mempunyai acara tersendiri di bangunan sebelah.
Cikgu As, Jamnah dan Lin mengawal keadaan di bangunan sebelah dengan anak-anak yang aktif dan ceria


Antara jamaah wanita yang hadir
Jemputan menjamu selera dengan beberapa hidangan ringan yang disediakan
Stokis HPA kita, Ustaz Zamir dan anak, Nurul Izzah
Taukeh ikan kita, Pak Ya bergambar bersama isteri tercinta, Puan Baiti
Guru-guru 3P bergambar bersama Pengurus selesai majlis

Tiada ulasan:

Catat Ulasan