PASTI PUTRA PERMAI (3P) TERUS CEMERLANG.... JUARA SAJAK PEREMPUAN ALAMRIA PASTI KEBANGSAAN 2013, NAIB JUARA KALAM JAMAIE ALAMRIA PASTI KEBANGSAAN 2013, JUARA SAJAK PEREMPUAN, JUARA KALAM JAMAIE ALAMRIA PASTI SELANGOR 2013, JUARA KESELURUHAN ALAMRIA PASTI PUCHONG 2013, NAIB JUARA BOLAJARING PESTA SUKAN NEGERI SELANGOR 2013, JUARA BOLAJARING, JUARA BOLASEPAK PESTA SUKAN PASTI NEGERI SELANGOR 2013!!!

Ahad, 9 Mei 2010

PASUKAN BOLA 3P BELAJAR SAMBIL BERMAIN DI PESTA SUKAN PASTI NEGERI SELANGOR;-)

Awal pagi lagi, seawal 6.20 pagi, pasukan rombongan bolasepak 3P telah mula berkumpul di 3P. Rombongan berbas diiringi dengan ibubapa yang berkereta akhirnya bertolak hampir 7.00 pagi (jadual awalnya adalah pukul 6.40 pagi).

Rombongan kami tiba di Dewan Sukan Klang, Taman Sri Andalas pada pukul 7.40 pagi. Pemain-pemain masih dengan mood ceria mereka. Di bawah khemah barulah mereka bersalin pakaian ke jersey bola yang ditaja oleh Nureen's. Ketua kontinjen Puchong, En Hamdan kemudian membawa pemain-pemain 3P untuk acara raptai perbarisan diiringi oleh Cikgu Hanum dan Cikgu Hasnida (As).

Pesta Sukan Pasti Negeri Selangor tahun ini dirasmikan oleh YB Dr Halimah Ali, Exco Pendidikan, Pendidikan Tinggi dan Pembangunan Insan Negeri Selangor. Tamat upacara perasmian, pasukan 3P bertemu dengan wakil PJ Utara yang berakhir dengan seri 0-0.

Jurulatih 3P, En Nuzul Azam, cuba menukar strategi serba sedikit untuk perlawanan seterusnya dengan wakil kawasan Serdang. Namun 3P tewas 4-0. 1 gol dijaringkan secara tidak sengaja oleh penjaga gol 3p, Hakimi...

Harapan 3P untuk masuk perlawanan kalah mati bergantung dengan perlawanan seterusnya dengan wakil Klang. Tetapi tidak kesampaian bila 3P tewas 2-0 dengan mereka.

Walaupun agak kecewa dengan keputusan perlawanan, kita akur bahawa banyak lagi yang perlu dipelajari oleh pasukan bolasepak 3P. Pasukan yang mula berlatih pada hujung minggu sahaja mulai pertengahan Februari lepas perlu akur dengan kepantasan pasukan dari kawasan lain. Pemain-pemain kita perlu lebih latihan yang lebih lasak dan lebih fokus dalam permainan mereka (ini adalah komen amatur sahaja;-) ).

Namun kita sedar mereka adalah kanak-kanak. Anak-anak 3P tetap ceria.. walau pun kalah. Kepada En Nuzul, En Hamdan dan Cikgu Tarmizi, yang begitu dedikasi melatih pasukan cilik 3P, jangan putus asa untuk melatih pasukan 3P supaya lebih hebat pada tahun hadapan. Harapan kami di 3P agar anak-anak yang telah diasah bakat mereka bermain bola seawal prasekolah ini dapat dimantapkan lagi di sekolah rendah nanti.

Kepada pasukan bolajaring Bestari yang mewakili Puchong, syabas... berentap dengan kuat sekali walaupun tewas di peringkat kedua, kalah mati.

Ikuti gambar-gambar yang diambil dari pagi tadi..
Align CenterKeletah pemain bolasepak 3P pada awal pagi dalam bas,
di belakang adalah konvoi kereta ibubapa yang ikut sama

Ketua cawangan PCPP, Encik Raffar, dan cucu, Ammar (ex 3Pian)
turut menyertai rombongan berbas 3P


Pemain bola 3P turun dari bas bersama ahli rombongan yang lain.
Antara ibubapa dan ahli keluarga yang mengikuti konvoi berkereta
Pasukan bola 3P beratur mengikut ketua kontinjen, En Hamdan, ke khemah
Beratur untuk perbarisan diiringi oleh Cikgu Hanum dan Cikgu As
sementara menunggu ketibaan YB Dr Halimah
Antara kontinjen lain yang menyertai perbarisan
Keluarga Fatih dan Faris. En Nuzul bertopi hijau,, sedang finalise strategi sebelum perlawanan
Kontinjen Puchong dan lain-lain mendengar ucapan YB Dr Halimah
Pasukan 3P di padang semasa bertemu pasukan dari kawasan PJ Utara
Danial tekun mendengar pesanan dari jurulatih..
Iman Haziq dan adik serta ibubapa
Perlawanan dengan Klang yang berakhir dengan 3P kalah 2-0
Dalam perjalanan balik ke 3P, ketua kontinjen En Hamdan, senyum dalam duka..
Pemain 3P tetap seperti biasa, ceria bermain di belakang...

Akhir kalam, kalah menang memang lumrah perlawanan. Usaha lebih gigih lagi di tahun hadapan. Chai yo 3P!

Tiada ulasan:

Catat Ulasan