PASTI PUTRA PERMAI (3P) TERUS CEMERLANG.... JUARA SAJAK PEREMPUAN ALAMRIA PASTI KEBANGSAAN 2013, NAIB JUARA KALAM JAMAIE ALAMRIA PASTI KEBANGSAAN 2013, JUARA SAJAK PEREMPUAN, JUARA KALAM JAMAIE ALAMRIA PASTI SELANGOR 2013, JUARA KESELURUHAN ALAMRIA PASTI PUCHONG 2013, NAIB JUARA BOLAJARING PESTA SUKAN NEGERI SELANGOR 2013, JUARA BOLAJARING, JUARA BOLASEPAK PESTA SUKAN PASTI NEGERI SELANGOR 2013!!!

Isnin, 11 Januari 2010

Profil Pendidik 3P

Suratan atau Kebetulan: 3 'Has' jadi pendidik 3P

Satu kebetulan, 3P diterajui oleh 3 guru yang bermula dengan panggilan 'Has'. Tahun lepas 3P diterajui oleh Cikgu Hasnoor (sudah berhenti), kemudian diterajui oleh Cikgu Hasnah dibantu oleh Cikgu Hasnida.

Walaubagaimanapun 2 guru lagi bermula dengan huruf Ha... Cikgu Hazleen dan Cikgu Hanum.

Walau apa pun sebutan dan kebetulan, harapan ibu bapa yang menaruh kepercayaan kepada pendidik 3P amat tinggi. Sambutan yang diberikan amat hebat. Sehingga kini, 62 orang anak-anak telah dititipkan kepada '4 Ha' (ramai juga permohonan ibu bapa ditolak kerana dibuat saat-saat akhir).

Di bahu guru-guru diletak amanah. InsyaAllah dengan ketabahan dan jiwa penyayang semulajadi yang ada pada pendidik 3P (hampir semua adalah seorang ibu) dapat menggalas amanah dengan sebaik mungkin.

Semoga 3P terus berjaya di dalam pentarbiyyahan anak-anak yang diterajui oleh 4 Ha (Hasnah, Hanum, Hasnida dan Hazleen)... insyaAllah...

Tidak dilupakan juga bekas guru-guru 3P 2009, Imah, Ifah dan Sabrina. Kini, mereka ada komitmen masing-masing. Jasa mereka tetap dikenang sebagai pengasas 3P. Hasil perjuangan mereka di dalam mentarbiyyah anak-anak Pasti 2009 akan diganjari oleh Allah s.w.t.

- Wallahua'lam...

Tiada ulasan:

Catat Ulasan